perjantai 27. toukokuuta 2016

Soteuudistus - pirullinen ongelma nyt kansien välissä


TUORE TIETO 29.5.2016:
Adlibris  on luetteloinut kirjan ja myy sitä 18,80 hintaan. Lupaavat toimittaa sen tilaajalle 5-7 päivässä.
https://www.adlibris.co/fi/haku?q=olli+nylander%3A+soteuudistus+pirullinen+ongelma

Tiedoksi kaikille lukijoilleni 28.5.2016  aamun viesti omakustantajaltani BoD:ltä: "Olet julkaissut kirjasi kirjakauppamyyntiin ja sillä on ISBN-tunnus. Se luetteloidaan nyt kirjakauppojen ja kirjastojen käyttämien tukkujen tietokantoihin. Muutaman päivän sisällä kirjasi on kaikkien kirjakauppojen, tärkeimpien verkkokirjakauppojen ja kirjastojen tilattavissa."

Mikä ihmeen kirja? Olen kevään aikana tehnyt iltaisin ja viikonloppuisin kirjaa aiheesta "Soteuudistus - pirullinen ongelma: ajopuu vai projekti". Aineistoa on kertynyt vuoden 2012 alusta nelinkertainen sivumäärä, kun loputuloksena on kuitenkin melkoinen järkäle 300 sivuinen kirja. Kirjassa on kaksi toisiinsa nivoutuvaa kantavaa ajatusta. 
1. Soteuudistus on pirullinen ongelma. Ongelma on monimutkainen, oikukas, erilaisille intresseille altis kokonaisuus. Kuvaan tämän ongelman ratkaisuyrityksiä kronologisesti vuoden 2012 alusta lähtien. Aineistonani ovat omat blogikirjoitukset. Löydän myös kirjoitusmatkani varrelta viisi keskeistä pirullista kysymystä, joita avaan kirjassani varsin  perusteellisesti. 
2. Soteuudistus on joko ajopuu tai projekti. Tämä on toinen kantava ajatukseni. Kannen kuva välittää tätä ajatusta. Suomen historiassa on ollut dramaattisempiakin ajopuita kuin soteuudistus. Itseasiassa ajopuuteoria on tietynlaisen historiankirjoituksen ydintä. Kuvatessani ja kommentoidessani pitkin vuosia soteuudistusta huomasin varsinaisen soten olevan meren laineilla ajopuuna. Ystäväni Ralf Ekebomin ottama kuva vaikeuksiin ajautuneesta soutuveneestä kuvaa soteuudistuksen historiaa. Nyt ollaan sitten saumakohdassa, miten tuon veneen tällä kertaa käy. 

Kirja on omakustanne erityisesti sen vuoksi, että haluan sen sisällön tulevan julkisuuteen juuri nyt, kun luvassa on taas uusia ehdotuksia (mm. Brommelsin työryhmän loppuraportti) ja iso kasa lakiluonnoksia. 
Vastaan itse yksityishenkilönä kaikista kommenteistani ja tulkinnoistani. 

Hankkeeni on täysin oma, johon en ole pyytänyt enkä saanut mitään tukea. En ole siis varautunut jakamaan mitään ilmaiskappaleita kirjasta, kun en itsekään niitä saa. Olen tilannut itse varovaisesti jonkin verran kirjoja itselleni. Niitä voin myydä eteenpäin ohjehintaan, joka on 18,90e. Katsotaan, onko kauppojen hinta sama. Tilaamani kirjat saan kahdessa viikossa. On mahdollista, että kirjakaupasta sen saa nopeammin. Pienellä viiveellä paperisen tuotteen jälkeen tulee myös sähköinen kirja, jonka myyntihinta on ensimmäiset kaksi viikkoa 6,90e ja tämän jälkeen 10,90e.

Niin, että nyt vain Ollin kirjaa ostamaan, mainostamaan, arvioimaan, kommentoimaan. 

Päivitys 29.5.2016: 

Päivitys 29.5.2016: Lukijani Linkedinin puolella löysi jo viittauksen Googleen aiheesta eli kirjan vieminen eri medioihin ja kirjakauppoihin on meneillään BoD:n toimesta: 
https://books.google.fi/books?id=2O8_DAAAQBAJ&hl=fi&source=gbs_navlinks_s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti